2021-12-09 40 瀏覽
放學後同朋友去到荃灣既肥姐麻辣館,我不嬲都鐘意食辣,但係又唔食得辣,尼到專門食辣既肥姐麻辣館簡直係打大佬添。餐廳嘅所有菜式都以辣為主,都可以揀BB辣中辣大辣。鋪頭幾靚,充滿田園色彩既裝飾。亦有不少卡位,比較有私穩😉 但係啲菜份量較細,比較貴。 Menu都係麻辣為主,又有現成小食可買番屋企配餸。🌟蒜香炒椰菜🌟你以為菜會清淡啲,裡面都係加咗辣椒,辣得來又有蒜香味,菜炒得好爽口。🌟麻辣花生($38/罐)/牛展( $88/罐)惹味可口嘅餸飯小食,可以帶返屋企。特別推薦牛展,有嚼勁又好香牛肉味送飯一流。🌟招牌口水雞($78/例)🌟稍嫌口水雞嘅麻辣醬唔夠「麻」,但係勝在雞肉嫩滑,裏面有清新嘅青瓜,爽口又解膩。🌟辣子蒜香排骨($138)🌟雖然已經叫咗小辣,但係由幅圖可見依然好多來辣椒。 鼓起勇氣夾咗一舊,果然係辣味充天。 現在排骨炒得乾新又脆。驚辣嘅人要慎入。(戴定頭盔,我唔係好食得辣)

Menu都係麻辣為主,又有現成小食可買番屋企配餸。

🌟蒜香炒椰菜🌟
炒椰菜

🌟麻辣花生($38/罐)/牛展( $88/罐)
小食拼盤

招牌口水雞例牌