2019-09-23 860 瀏覽
好彩有訂位, 如果唔係都冇得食! 今次我哋準時去到, 不過18樓都冇位啦, 要去20樓食!間舖其實唔係好大, 侍應安排咗我哋坐喺壽司吧檯, 雖然座位比較窄, 但勝在可以望到窗 外高樓大廈, 又望住幾位靚仔壽司師傅做壽司, 感覺好似去咗日本!講返正題, 話明係挑戰膽固醇, 當然會叫呢度嘅招牌千層海膽飯。 三文魚蓉配海膽, 再加埋佢哋特製嘅啡色壽司飯, 用紫菜包住一口食落去, 回味無窮! 雖然加拿大海膽味道不是特別濃郁, 但勝在份量夠多, 非常滿足!當然海膽上面嘅金箔 令到成件事高級十倍!叫埋個 午市定食招牌魚生飯, 兩個人分, 一定夠飽。 值得留意佢嘅帶子非常厚身, 兩隻大蝦亦都好新鮮, 飯上面都有海膽; 只係啲吞拿魚顏色有少少暗黑, 但食落去係非常新鮮, 解凍亦都非常之恰當!雖然跟餐嘅沙律菜有少少黃, 麵豉湯亦都好普通, 但份量十足嘅魚生飯, 加埋咁嘅價錢, 無需多講, 尖沙咀區我敢講佢最抵食。今次挑戰膽固醇成功!

千層海膽飯

當然海膽上面嘅金箔 令到成件事高級十倍!

鮨一 定食

今次挑戰膽固醇成功!
2019-09-23
千層海膽飯