2015-10-19 1973 瀏覽
以前同男友行西貢見到d海鮮舖400幾蚊就有個二人餐,好似好抵咁,一直都想試下。於是今次就決定黎西貢食海鮮慶祝紀念日!睇左好多單張,加埋之前睇openrice見全記都唔錯,於是就揀左呢間!我地叫左$478嘅二人餐,揀4個餸,送一碟菜同埋糖水/生果盤。第一樣係芝士龍蝦伊麵,芝士味濃好香,龍蝦都幾鮮。平時唔會食龍蝦伊麵既我都竟然中意食😂 不過就略嫌份量少...之後係我恨食好耐既元貝! 唔錯既幾香幾好食,不過我以為會有幾隻,點知真係二人餐,一人一隻😂第3樣係蒸魚,蒸魚一向係我最愛既海鮮! 呢度既蒸魚係"䱽魚",食落肉唔夠滑,不過應該係本身呢種魚既肉就唔係太滑。但還是不錯的。跟住係送既一碟西生菜! 用蒜蓉整,好香好好食! 連我男友平時唔鍾意食菜都食呢個!最後黎既,係豉椒炒蜆。呢個要催佢佢先黎,可能唔記得左。唔知係咪趕住上碟,有d蜆未開,唔夠熟,好彩得幾粒未開😭 食落好惹味😁最尾我地揀左糖水 - 紅豆沙。應該係陳皮紅豆沙(?) 好香陳皮味,又夠沙,好好食!另外想提既係,全記既服務態度唔錯。催佢碟餸,佢催完廚房會話返你知,隔一陣又留意你張枱碟餸到未。禮貌都很好!整體黎講,呢餐食得開心,味道也不錯。唯

芝士焗龍蝦伊麵底

蒜蓉粉絲蒸元貝

清蒸海上鮮

西生菜

豉椒炒蜆

整體黎講,呢餐食得開心,味道也不錯。唯一唔好,就係份量少了點,唔太夠飽呢!
2015-10-18
慶祝紀念