2016-04-29
今日放工要去醫院探病,咁o岩細佬話想去捐血,點知姑娘叫我地落街食完飯先再返黎穿過銀城隔離條巷仔黎到女人街,是但揀一間就入女人街咁多餐廳,點試都試唔哂呢度座位唔迫,食飯時間亦都唔會勁爆,雖然坐門口張卡位,但又唔會覺得好難頂上餐之前有份生果,我想像得太美好,以為係鮮果杯咁點知只係3粒西瓜,不過都幾甜吉列魚柳拼牛柳粒,揀左紅米飯望落係吸引o既,都幾豐富木耳純粹係落左蒜蓉,唔係我最鐘意食o個種d菜唔係太靚,但起碼唔係俾椰菜炸魚就冇乜特別,牛柳多筋左d,紅米飯比想像中少紅米,如果可以再多d就好喇本身撈麵係辣o既,menu上面好細心咁提示左唔喜歡食辣可以走,所以我揀左走辣個汁有d似日式燒汁,甜甜地咸咸地咁,用黎撈麵真係唔錯要讚下個雞扒,脆脆地唔係太肥伴碟菜都係有菜心最後係pizza,睇到d菠蘿就知足料,size我諗都有9",share食o岩哂唯一唔好就係用左千島醬,唔記得menu有冇說明,我地就鐘意茄醬多dpizza冇餐,散叫$98就唔算好抵;但另外兩樣拉返平條數,呢一餐都係好平餐飲要左一杯凍紅茶一杯凍綠茶,微甜.如果要飲其他飲品要加錢.
穿過銀城隔離條巷仔黎到女人街,是但揀一間就入
女人街咁多餐廳,點試都試唔哂
上餐之前有份生果,我想像得太美好,以為係鮮果杯咁
點知只係3粒西瓜,不過都幾甜 吉列魚柳拼牛柳粒,揀左紅米飯
望落係吸引o既,都幾豐富
木耳純粹係落左蒜蓉,唔係我最鐘意食o個種
d菜唔係太靚,但起碼唔係俾椰菜
炸魚就冇乜特別,牛柳多筋左d,紅米飯比想像中少紅米,如果可以再多d就好喇 本身撈麵係辣o既,menu上面好細心咁提示左唔喜歡食辣可以走,所以我揀左走辣
個汁有d似日式燒汁,甜甜地咸咸地咁,用黎撈麵真係唔錯
要讚下個雞扒,脆脆地唔係太肥
伴碟菜都係有菜心 最後係pizza,睇到d菠蘿就知足料,size我諗都有9",share食o岩哂