2018-10-27
見openrice做緊promotion6點有50%off! 我同為食朋友就決定黎試下呢間韓式料理😋地點有少少難搵,其實就喺燈籠洲街市對面一幢新的大廈,附近有好多間台式珍珠奶茶外賣店😂,見樓下有不餐廳廣告,這大廈應該有不少新進駐的食店,有時間可來這裡試試!朋友怕熱氣,所以今次無選炸雞,決定食芝士鍋!上到餐廳,由於未到晚市,所以食客不多,可以慢慢揀食物,由於半價優惠,揀貴啲食都唔怕!睇左一輪餐牌,最吸引係芝士鍋😍身為芝士控如我一於叫佢!朋友就揀左烤海鮮拼盤🍤等左陣,店員推住架車仔喺我地面前,佢來佢會逐樣材料幫你放入鍋煮同炒,好貼心👍🏻煮到差不多,最期待的芝士出場了🧀店員喺鍋邊倒滿碎芝子,芝士鍋就大功告成!😋唔好睇個樣好細碟,材料有紅蘿蔔薯仔豚肉洋蔥菜仲有年糕!對於兩個人來講好豐富!連埋烤海鮮拼盤我估我2個人食左3-4人份量😂食每件豚肉時都可以捲起啖啖芝士拉絲!真係好邪惡!見隔離枱叫咗原本我地想叫的芝士溶漿炒飯,佢哋個炒飯頓時失色不少😂建議各位芝士控記得叫芝士鍋!簡直係視覺同味覺享受👍🏻之後就上埋海鮮拼盤:有鱈魚,大蝦,帶子同魷魚...可惜魷魚佔咗大部份..我哋都唔鍾意食,仲有成盤都好咸😂
朋友怕熱氣,所以今次無選炸雞,決定食芝士鍋!
食每件豚肉時都可以捲起啖啖芝士拉絲!真係好邪惡!
值得一讚係烤銀雪魚!好!好!味!😍皮脆肉嫩,充滿油香!但份量不多,唯有少食多滋味..大蝦就一般啦~帶子都係一般急凍帶子,冇咩特別~
飲品就叫咗美寶特飲(🍓+yogurt+blue pea)賣相好靚👍🏻但味道就似藥水味😂可能係加咗yogurt嘅感覺怪怪~
賣單7點幾都唔多食客..可能位置真係唔太旺..有折就真係幾抵食