2015-05-22 566 瀏覽
同一班朋友黎到沙田据扒,因為有個朋友話依到既蛋白餅好好食,所以拉左我地去食xd不過黎到當然唔係食甜品咁簡單,M3 Italian主要食意大利菜,7點幾入座都未算多人,我地好快霸定位等開餐其實位置比較偏僻,雖然離地鐵站算近,但唔係朋友帶黎都唔知依到有間西餐廳XD佈置裝飾都好有英式野餐既感覺,而且位置好寬敞,毫無壓迫感,大家坐得輕鬆自在,每張餐布上都會有一張白紙,令環境更加衛生,抵讚!意式炸雞翼,同MEAU相有D出入,相既雞翼上面有蒜粒,但依個冇不過食落去好香口,每啖都有香草味,而且佢係單骨,比較易食,一啲都唔會油膩酥皮絲炸蝦,感覺食落去唔係酥皮,味道有啲似婚宴食開既炸蝦,外層好脆,配醬食味道更好,不過未算特別白酒忌廉汁藍青口,青口份量幾多,酒味唔重,而且配埋濃杰既忌廉汁,味道非常濃郁,甜中帶鮮,讚!香煎法國油封鴨腿,店員吩咐將鴨脾撕碎再混合埋沙律一齊食,味道果然唔錯,鴨脾既微咸再帶點沙律既酸甜,值得一試~烤加拿大豬鞍配墨西哥汁,豬鞍又厚又大件,而且肉質爽口仲好JUICY,配個墨西哥汁,濃濃蕃茄酸味,愈食愈上癮!墨魚仔墨汁意大利飯,看似份量好少,但其實絕對夠食,墨汁味濃不過會比較咸,加埋冇
7點幾入座都未算多人,我地好快霸定位等開餐
意式炸雞翼
酥皮絲炸蝦
白酒忌廉汁藍青口
香煎法國油封鴨腿
烤加拿大豬鞍配墨西哥汁
墨魚仔墨汁意大利飯
墨魚仔墨汁意大利飯,看似份量好少,但其實絕對夠食,墨汁味濃不過會比較咸,加埋冇乜味既墨魚仔,味道岩岩好
巴哥洛妹蛋白餅
巴哥洛妹蛋白餅,絕對要一試!入口即溶既口感,忌廉同甜度比例岩岩好,有多種味覺享受,要一試至知XD好想再食多次呀~
點左一杯飲品,甜生酸酸,有啲酒精
2015-05-18
意式炸雞翼