2022-09-15 120 瀏覽
呢間餐廳應該冇人唔識, 兒時成日去据扒, 大個每次去開都大排長龍, 今日放假, 行開d2, 6點, 人未放工就衝入去食左先. 我同老公每人都叫左一個扒餐, 一個牛柳餐, 另一個係貴族牛扒餐.湯方面我地一紅一白, 紅湯係一貫水準, 好多材料, 而白湯就有驚喜, 初頭仲以為係普通忌廉湯, 但原來佢係周打魚湯, 湯除左有粟米同洋蔥, 仲有魚塊, 好味. 餐包叮熱左, 一放入牛油立即溶化, 正.我地2個扒餐都係鐡板上, 本身我地係叫7成熟, 但職員好細心, 佢話因為鐡板有熱力, 如果平時食開7成, 可以叫再生少少, 因為怕牛扒過熟, 唔滑身, 我地就改為5成了.牛柳餐牛柳好厚身, 切開仍然嫩粉色, 唔會過熟, 重牛味, 薯菜方面, 除左薯條仲有翠肉瓜.貴族牛扒下次必叫, 比起牛柳更重牛味, 重點佢好滑身, 食得出牛的質素係高級過牛柳餐, 不過, 牛柳餐都好好味, 只係貴族牛扒更加好味. 唔怪得價錢方面都貴d 而薯菜都有所不同,貴族係用我最愛的薯格.
牛柳餐

貴族牛扒
而薯菜都有所不同,貴族係用我最愛的薯格.
2022-09-14