2023-05-28
太子區內食肆真係越黎越多,菜系種類繁多 記得呢間點心鋪啱啱開張時黎幫襯過,味道一直唔錯,價錢又好合理。事隔多年,依家再食番估唔到佢keep到水準喎~一個人食唔到d咩,就叫左最大路嘅《鮮蝦腸粉》$29。一條過嘅擺法,每件腸粉都包裏住一隻明蝦,夾落就知腸粉皮好軟滑,唔厚實。佢d豉油唔係死咸,唔算甜口,反而芝麻油香重少少,就算件腸粉一直浸住,都唔會咸再黎個《醬皇蒸鳳爪》$23我至愛一籠有4隻完整嘅鳳爪,蒸得軟爛,最底層鋪左d烏冬,醬皇有少少辣,食得好惹味 同埋好重要係佢唔會一pat醬咁墶落d鳳爪度,賣相都開胃d茶位$3,唔收加一服務費,呢度真係唔話得我見其他點心鋪一出左名就係咁加價,d食物質素反而每況越下,真係食第一次誇啦啦再去就吹 喇叭。始終做街坊生意,實實在在先可以長做長有