餐廳: Shack Tapazaka
資訊:

2019-12-01 1336 瀏覽
*openrice d 資料唔太update 補充返先*我地星期五晚去,不接受電話訂座,最低消費$280一位,要收加一服務費,要收切餅費。朋友生日終於約倒,開開心心揀左呢度唸住試下。食物其實冇大問題呀,但以慶祝生日黎講就有啲不歡而散。1.四人被安排到一張大枱撘枱,夜晚多人,要搭枱枱當然明白,但冇唸過一張大枱分三台,四個人只係可以縮埋一角,坐得唔舒服之餘,野食都唔夠位擺。(其實仲要係對住條街食多人多車多塵都算咯)2. 食切餅收service charge冇預先講,其後問店員點解唔預先講嘅原因,店員態度其差朋友生日嘛,買左三件切餅慶祝,食完野拎出黎先影相。我同朋友嘅經驗話我知正常餐廳要收切餅費/唔可以喺餐廳食都會見倒客人拎左出黎就話比客人知嘅。我地影左十分鐘(又送下生日禮物講下野,啲切餅攤左好耐)兩位店員分別行過多次,又曾經幫坐我地對面嘅客人落單(面對面嗰隻對面),亦都睇倒我地幾件切餅,冇人阻止冇人話要收錢。食完,自己清理好啲垃圾,就有人過黎話每個人收五十蚊共二百蚊切餅費。其實我地都覺得餐廳收切餅費正常不過,即使冇用餐廳嘅野,但食外來野嘛,完全明白理解。但係呢1.店員唔見倒就講,係食哂清哂
*openrice d 資料唔太update 補充返先*

朋友生日終於約倒,開開心心揀左呢度唸住試下。
食物其實冇大問題呀,但以慶祝生日黎講就有啲不歡而散。

1.四人被安排到一張大枱撘枱,
夜晚多人,要搭枱枱當然明白,
(其實仲要係對住條街食多人多車多塵都算咯)

朋友生日嘛,買左三件切餅慶祝,食完野拎出黎先影相。
我地影左十分鐘(又送下生日禮物講下野,啲切餅攤左好耐)

但係呢
1.店員唔見倒就講,係食哂清哂先過黎講收你二百蚊喔
2.問店員點解唔見倒就講,店員回覆係店員間溝通唔好(?咁關客人咩事?),
店員仲話餐廳冇可能比你地食其他餐廳嘅野架嘛

其實係有其他餐廳唔收切餅費嘅。

*店員好似覺得冇預先講不是大問題喔,反而態度好似覺得客人想食完想唔比錢咁喔*

唸住開開心心過生日啫,幫襯左你千幾蚊,每人比多五十蚊,你驚我地賴地唔俾咩

野食好又點,搵唔倒人情味喔,再返黎?不了。

慶祝紀念
生日