2023-08-20 194 瀏覽
難得假期可以出去玩,我同朋友仔決定去葵涌廣場掃街,喺呢度真係美食天堂,應有盡有!今次遇上宇治初時@自家創作料理,佢哋嘅料理非常有特色,配搭自家秘製醬汁,而且仲會提供四種唔同辣度可以選擇!另外,會有兩種份量可以提供選擇,如果想食多啲唔同嘢食嘅話,佢哋有輕盈份量揀,正!宇治酸辣醬涼拌魚皮(輕盈)作過一個前菜小食,係非常開胃!我哋仲點咗天使辣,辣度為小辣, 仲帶點酸酸甜甜味道,而且魚皮一啲都唔腥,爽口又美味!宇治帆立貝冷烏冬(輕盈)冷烏冬再配上秘製果子醬,非常美味。烏冬口感彈牙且煙韌,而且一碗入面有4粒凡立貝、粟米、紫菜、青瓜絲等配料,非常豐富!韓國豬軟骨薯仔麵超愛韓國薯仔麵!呢個份量十足!豬軟骨燜得軟腍又入味,而且用醃料醃得十分香!呢間小食店性價比高,下次再去葵廣的話,會再去食過!

宇治酸辣醬涼拌魚皮(輕盈)

宇治帆立貝冷烏冬(輕盈)

韓國豬軟骨薯仔麵

呢間小食店性價比高,下次再去葵廣的話,會再去食過!

宇治帆立貝冷烏冬
宇治帆立貝冷烏冬