2024-12-23
間唔中就會好想食籠仔蒸飯,諗起就一定會嚟呢間~不過每次嚟親都要攞飛等位,因為實在太好生意喇!!一來係價錢,性價比非常高,二來當然係食物好有質素啦~佢嘅點心真係唔錯!!雲腿雞腳燉鮑魚:佢個燉湯除咗份量非常足夠,大大盅之外,味道仲好唔錯,十分之足料!!有雞腳、鮑魚、雲腿、螺頭……所以甜到一個點,兩個人飲都夠!花雕蛋白臘腸蒸紅花蟹籠仔蒸飯:我記得我食過豉汁蒸帶子、龍蝦~今次就試下花雕蒸蟹,個蛋白香到呢~~🥰😋又滑又好味,索曬啲蟹汁同埋臘腸香味,淨係一羹蛋白都可以送半碗飯!😅🤭蟹肉都幾鮮甜🥰👍🏻點心:芥末鵪鶉蛋燒賣、麻辣牛柏葉、蘿蔔絲酥~每款都好有水準未到調得唔錯即叫即蒸熱辣辣上枱~呢間舖頭最特別嘅係,雖然佢係中式點心同蒸飯店,但係佢竟然有果茶同楊枝甘露可以叫,不過今日有兩聲咳,飲壺普洱就算喇!!