2017-04-16 376 瀏覽
上次食牛摩已經望到隔離間拉麵店好多人,即時同老婆大人講左下次要試下呢間。今日放假過開黎幫寶貝仔買生肉糧,終於可以試到啦。可能今日仲早,條人龍唔太長,等左一陣就入到了,佢地安排得好貼心,兩個人都可以坐四人檯,唔駛搭檯,所以感覺唔會好逼其實入黎前喺門口見到有個牌,倒數緊佢3款招牌麵剩餘數量,見伊勢海老豚骨只剩幾碗,一直好心急,好驚賣晒,所以一坐低立即落左單先。呢度可以自己磨芝麻前菜有小小辣識食一定落蒜粒小食先黎天婦羅無骨雞翼,啲芝麻係我自己加架,好香呀,雞翼無骨,寧舍好味嘅跟住係芝士燒餃子,剛剛燒起,小心燙口,芝士唔會太濃,唔會太「漏」老婆大人嘅叉燒溏心蛋龍蝦豚骨湯拉麵我比佢貪心啲,叫特盛叉燒溏心蛋龍蝦豚骨湯拉麵,特盛就係多佢兩塊美味嘅叉燒啦。湯底微微辛辣,刺激你嘅味蕾,再加入左龍蝦頭、蝦膏等,令口感層次更豐富,湯都比我飲晒飲品方面,選擇左靜岡綠茶可樂同富士山櫻花味可樂,飲到淡淡的櫻花或綠茶味,正可沖淡剛剛拉麵濃濃嘅湯底味道,感覺好舒服。最後埋單3百蚊有找,兩個人食到咁高質素拉麵同小食,值得回頭,下次過黎要試下另一款湯底先
呢度可以自己磨芝麻
前菜有小小辣