2011-02-14
今日朋友臨時叫食開年飯,去左尖咀海港城呢間翡翠食TOTAL叫左5個人, 今日星期六好多人,等左差不多45分鐘先有位得我同2個朋友黎左先,大約7:45先入場入到去第一輪叫左個"雞絲粉皮", "上海小籠包","黃金海鮮蝦","雞火炒飯","糖醋魚柳" , "北京水餃"個侍應話D食物要等20-25分鐘,諗住岩啦,等埋其餘2個朋友黎就岩岩好,不過唔夠10分鐘D食物就陸續黎上海小籠包:不嬲都唔係太愛小籠包,亦唔點醋食! 小籠包內有很多湯水,喜愛食的人應該好鍾意食北京水餃: 同小籠包入面既肉係一樣,我就點左辣椒油食,OK黃金海鮮蝦:有蛋黃包住成隻蝦,D蛋黃幾好食,GOOD雞絲粉皮: 好食,夠麻醬, 但分量少雞火炒飯: 普通炒飯,不過配埋個糖醋魚就幾好食糖醋魚柳: 我開頭以為好酸,不過送飯就一流老實講,可能我好少食上海野,D野都係細細碟,分量好少淨係我地3個人都唔係好夠食,我地再留左D俾未黎既朋友8:40左右我地再叫多幾樣野, "上海炒粗麵","嫩雞煨麵","高力豆沙"呢次就真係等足4,5個字D野先黎,跟住另外果2位朋友都黎,上海炒粗麵: 平時我唔會叫呢個食,係朋友叫的,食落又幾好食,而且好夠味嫩雞
得我同2個朋友黎左先,大約7:45先入場
不過唔夠10分鐘D食物就陸續黎
上海小籠包:不嬲都唔係太愛小籠包,亦唔點醋食! 小籠包內有很多湯水,喜愛食的人應該好鍾意食 北京水餃: 同小籠包入面既肉係一樣,我就點左辣椒油食,OK
黃金海鮮蝦:有蛋黃包住成隻蝦,D蛋黃幾好食,GOOD 雞絲粉皮: 好食,夠麻醬, 但分量少 雞火炒飯: 普通炒飯,不過配埋個糖醋魚就幾好食 糖醋魚柳: 我開頭以為好酸,不過送飯就一流 老實講,可能我好少食上海野,D野都係細細碟,分量好少
淨係我地3個人都唔係好夠食,我地再留左D俾未黎既朋友
呢次就真係等足4,5個字D野先黎,跟住另外果2位朋友都黎,
上海炒粗麵: 平時我唔會叫呢個食,係朋友叫的,食落又幾好食,而且好夠味 嫩雞煨麵: 清得黎又幾好食,D麵有少少淋,湯比較"傑",所以要快食 高力豆沙: 未食過,不過一食又係幾好食,GOOD 總括D野都幾好食,不過分量係少左D