2022-05-24
️呢日去左踩單車,見時間都吾早就順便係科學園搵野食🥹假日既人流比我預期中多🥲睇睇餐牌,發現原來呢間韓國餐廳係九龍灣德福同觀塘駿業里都有分店😶🌫️觀塘果間仲係外賣專門店😂真係吾食過吾知😂.👁🗨 芝士排骨鍋(7/10)💲318.叫左呢個芝士排骨鍋,當芝士煮到咁上下,店員會幫你將啲排骨同芝士混合埋一齊,初初叫果時,其實都怕會好膩,不竟係芝士😂點知食既時候又有驚喜,芝士排骨一啲都吾覺得膩口,而家食落香口惹味,肉質都整得相當腍身,方便食🤤啲芝士仲可以做倒拉芝既效果😜鍋邊仲有韓式餃子,紫菜粉絲卷,芝士粟米,原味炸雞腿肉同埋紫菜飯🙂但係個餃子皮略為厚,而且有種好難咬,但係又吾係硬身既感覺😕紫菜粉絲卷,芝士粟米同炸雞就正常水準,不過不失😶🌫️.👁🗨 半半口味韓式炸雞 (7/10)💲143.心大心細既我地,揀左兩隻味,滿足哂各人既選擇😹先講最經典既韓式甜辣炸雞,佢既甜辣醬係偏向甜身果款,辣味可以話一啲都吾覺,整體食落甜味居多🤣另一個蜂蜜焦糖炸雞,甜味比甜辣炸雞更甜🥲蜂蜜既味道略為搶左少少焦糖既味道,有啲後悔叫左兩款都係甜味既炸雞😩事後食完先發現😭不過炸雞外皮整得脆身,感覺食落吾太炸,肉質不過不失
👁🗨 芝士排骨鍋(7/10)💲318
叫左呢個芝士排骨鍋,當芝士煮到咁上下,店員會幫你將啲排骨同芝士混合埋一齊,初初叫果時,其實都怕會好膩,不竟係芝士😂點知食既時候又有驚喜,芝士排骨一啲都吾覺得膩口,而家食落香口惹味,肉質都整得相當腍身,方便食🤤啲芝士仲可以做倒拉芝既效果😜 鍋邊仲有韓式餃子,紫菜粉絲卷,芝士粟米,原味 炸雞腿肉同埋紫菜飯🙂但係個餃子皮略為厚,而且有種好難咬,但係又吾係硬身既感覺😕紫菜粉絲卷,芝士粟米同炸雞就正常水準,不過不失😶🌫️
👁🗨 半半口味韓式炸雞 (7/10)💲143
心大心細既我地,揀左兩隻味,滿足哂各人既選擇😹先講最經典既韓式甜辣炸雞,佢既甜辣醬係偏向甜身果款,辣味可以話一啲都吾覺,整體食落甜味居多🤣另一個蜂蜜焦糖炸雞,甜味比甜辣炸雞更甜🥲蜂蜜既味道略為搶左少少焦糖既味道,有啲後悔叫左兩款都係甜味既炸雞😩事後食完先發現😭不過炸雞外皮整得脆身,感覺食落吾太炸,肉質不過不失,但係如果可以juicy 啲會更好 😶🌫️
🔛 整體評分(7/10)