2023-03-10
犇牛四寶麵 (牛腱,牛筋,牛肚,嫩五花)$108湯底牛味好濃郁,不過湯底有少少辣,今次揀左配幼麵,麵底都好爽,牛筋食落有入口即溶嘅感覺,牛肚好爽口,而嫩五花同牛腱就炆得好淋老火鍋腱心半筋半肉麵 $94湯底就偏燶,帶有少少辣味,牛筋同牛肉都大大舊,而牛筋質感相當軟糯,而牛肉就好淋,麵底選擇咗手工麵,賣相有啲似刀削麵,口感煙韌,每一條粗麵條都掛滿湯汁滷水鴨腎 $98味道方面好夠味,初初咬落會有少少實,咬下咬下就開始彈牙養生無骨紅棗黃酒雞 $84 🐔雞肉好嫩滑,而且仲有淡淡嘅酒香味,d 酒味完全唔會蓋過雞味,合到好處😋熊牛乳剉冰 $78 🐼又一次因賣相嚟點嘅甜品🍮大中個熊人頭,用Oreo 做耳仔👂泡芙做嘴👄藍莓🫐做眼👀剉冰以牛乳冰同綠茶粉結合而成,食果時再加上煉奶,冰凍口感🧊味道微甜台式綜合豆花 $45材料非常豐富,珍珠、芋圓、紅豆🫘、綠豆全部都有,主角豆腐花相常滑溜,配上唔同食材味道同口感都有唔同,一碗有晒的確唔錯👍
老火鍋腱心半筋半肉麵 $94
滷水鴨腎 $98
味道方面好夠味,初初咬落會有少少實,咬下咬下就開始彈牙
養生無骨紅棗黃酒雞 $84 🐔
熊牛乳剉冰 $78 🐼