2022-08-06
⛲️北歐神話饌嚐之旅⛲️再次光顧「FINDS」🫖☕️,喜歡佢集合5個北歐國家既美點,每個地方都有其特色🤩Finland 🇫🇮 Iceland 🇮🇸 Norway 🇳🇴 Denmark 🇩🇰 Sweden 🇸🇪 Welcome drink 🍹 係一杯酸味味嘅紅莓,又帶點利賓納味道既Mocktail,好開胃😋。 之後,🤵🏻♂️會為每枱食客逐一介紹甜點🍮及鹹點,本人比較喜歡今次既鹹點,有其特色之餘,味道也不錯😌👍🏻。 而甜點大多數跟其他餐廳🍴差不多,都是甜甜的果撻及Macaron。 我最鍾意❤️就係呢2款:香烤北海道帶子配雷莫拉德蛋黃醬 ~ 帶子好鮮味,好爽口,配上脆片作餅底🥨冰島海蝦🦐蛋黃醬牛角包 🥐 ~ 滿滿的餡料釀滿了🥐,成個🥐都好飽滿,還有火箭菜沙律🥗在裡面,好滿足😋餐具🍽以藍色為主調,圖案有特色,枱墊係🍀綠色,有點草原感覺,好清新舒服😌下午茶🫖☕️既價錢升幅好大🤑🤑,可能係疫情/消費卷效應吧🤨。 整體而言,食物質素尚算ok,加上坐得舒服😌,枱與枱之間的距離比較遠,方便傾偈👍🏻
Finland 🇫🇮
Iceland 🇮🇸