2019-03-22 548 瀏覽
無意中發現呢間海南雞飯店。晚市時間前來,原本只係陪坐,但個姐姐見到我地準備入來,就已經熱情地為我地打開門,咁歡迎我地搞到唔好意思得個坐字。最後三人叫左三個正宗海南雞飯,其中一個要雞脾。落完單完唔洗兩分鐘,就有例湯送來。好多雞湯渣,飲落好有藥材味,幾岩我口味。清清地唔油唔鹹,三個一飲唔停口。湯都未飲完,個飯就到喇(好快手)個飯好有心思,係心型~簡單小細節反而令我地有啲驚喜,食都食得開心啲。正宗海南雞飯$44因為有啲飽,所以叫左少飯。(所以冇心型 哈哈)叫左正宗海南雞飯,啲雞已經好滑,雞脾咪仲不得了?油飯食落好香,比起出面啲油飯冇咁油,岩我呢啲貪食又怕太油膩嘅人。份量都岩岩好,醬汁正常,好味抵食嘅海南雞。正宗海南雞脾飯$49仲叫左碟菜心$12。好少店有散叫菜食,就算有都要成$20。呢到有得叫細細碟,平且份量岩岩好,唔會食到太飽。
落完單完唔洗兩分鐘,就有例湯送來。

正宗海南雞飯$44
因為有啲飽,所以叫左少飯。(所以冇心型 哈哈)
海南雞飯(雞脾)

正宗海南雞脾飯$49