2022-06-27 37 瀏覽
新分店假於旺角銀城廣場,一個充滿學生回憶既地方🤣。店內係我最鍾意既木系格紋裝橫🪵,超有日本旅行feel 🧳。🫧 石燒吉列霜降牛小排🐂 ($248)因為怕熱氣,所以我地冇揀最出名既吉列牛小排,只㨂左呢款牛肉份量幾多,大約有10塊🤩,油脂分佈唔錯。將牛肉擺落石爐,聽到渣渣聲🤩,每邊大概燒十幾秒就食得牛肉質地軟焾,口感好嫩滑,可配旁邊既海鹽、燒汁等醬料,將牛味再作提升,豐富味道層次😋🫧 龍蝦海鮮蕃茄鍋🦞 ($258)一上枱見到半隻龍蝦,都已經心心眼😍,旁邊仲有花甲,八爪魚🐙,海蝦🦐,再配有蔬菜同烏冬,一個鍋有咁多野食,飽肚又滿足🥳我最欣賞係湯底,有濃郁既海鮮湯味,吸收晒龍蝦🦞同海鮮既精華。龍蝦大隻而且肉質彈牙,食到幸福既感覺💕值得一提既係,店內職員大部份都係叔叔,服務周到,除左推介食物、幫我地爭取舒服卡位、又不時幫我地清理桌面,名副其實大叔的愛,非常感謝呢☺️

🫧 石燒吉列霜降牛小排🐂 ($248)
因為怕熱氣,所以我地冇揀最出名既吉列牛小排,只㨂左呢款

牛肉份量幾多,大約有10塊🤩,油脂分佈唔錯。
將牛肉擺落石爐,聽到渣渣聲🤩,每邊大概燒十幾秒就食得

🫧 龍蝦海鮮蕃茄鍋🦞 ($258)