2015-12-07
係旺角食完晚飯當然要黎到黑布街食甜品,一直都好想試這間以化學室主題及創意甜品作主打的甜品鋪,店內裝潢時尚,有Bar台和high chair,感覺是年輕人既天地。一早已經被店內其中一個主打甜品--心太軟既賣相吸引著,不得不試!朱古力心太軟配百利甜酒$58心太軟上面放著一支小試管,管內裝著百利甜酒,可以按照自己的口味唧唔同份量,心太軟焗到表面很脆,係出面食唔到的口感,一切開心太軟時,流心效果做得很好,濃郁的朱古力流心和百利甜酒產生了強烈的化學作用,好好味,再配上冰凍既曲奇碎雪糕,口感層次一流,令人一啖接一啖,完全沒有甜膩感,這個心太軟真係無得輸!紫薯窩夫配香草雪糕$62一上桌已香氣噗鼻,窩夫焗到外脆內軟,窩夫唔太甜,紫薯夾在窩夫中間,口感軟綿綿的,配上香草味雪糕和少少餅碎,口感好豐富!食品味道和賣相均做得很出色,深深令我對這家甜品鋪留下深刻印象,店員服務態度很有禮貌和細心,因我們拿左很多紙袋,店員細心地提供了掛袋既工具給我們,值得一讚。
朱古力心太軟配百利甜酒
朱古力心太軟配百利甜酒