2021-04-02
呢間餐廳一直都喺我心儀嘅餐廳,面積雖然唔大,但係裝修得好modern,環境好寧靜,推薦比各位情侶慶祝!當然餐廳環境只係其中一環,食物先係最重要!泰式冬蔭貝殼鍋 配 意式烤麵包 ($198):呢道最犀利喺個湯底,呢鍋冬蔭湯底唔會太辣,有少少椰香味,配埋青口 同 蜆已經好正!不過記得試埋個麵包撈個湯,喺超級正👍🏻 香烤煙燻鴨胸($178):之前係其他餐廳食過鴨胸,一食就有好強嘅騷味,自己受唔住,之後都無再食,不過今次朋友想試。每嚿鴨胸嘅size都大大嚿,一陣陣煙燻味散緊出嚟,色澤少少偏紅!食落唔會有騷味,肉質嫩,連埋薯蓉食唔錯海膽醬牛油果蟹肉意大利麵($158):每一次嚟都會食嘅一道菜,成碟意大利麵都沾滿海膽醬同蟹肉,再加上一粒粒牛油果,基本上成碟嘅野就係我最愛黑松露薯條($68):有啤酒,小食就唔少得啦,薯條炸得好脆,加埋黑松露,真係一流當然要讚一讚服務,得一位waitress,雖然餐廳唔係好大,但係一忙都幾踢腳,就算幾枱人一齊舉手,佢都會笑住講唔好意思,要等佢一等,有d高級餐廳都未必有禮貌咁答你
當然餐廳環境只係其中一環,食物先係最重要!
泰式冬蔭貝殼鍋 配 意式烤麵包 ($198):
香烤煙燻鴨胸($178):
海膽醬牛油果蟹肉意大利麵($158):
黑松露薯條($68):
有啤酒,小食就唔少得啦,薯條炸得好脆,加埋黑松露,真係一流