Bostonian Seafood & Grill (已結業)

2018-05-10 6096 瀏覽
不定期嘅舊同事聚會又係時候舉行, 今次由識飲識食組員推介去呢間食lunch buffet, 時間由中午12:00食到下午2點半, 夠晒時間比我地吹水!由呢條樓梯行落去就到, 餐廳燈光昏暗, 走型格路線, 枱與枱之間空間感十足, 坐得幾舒服話係buffet,其實說實在D係半buffet,  包一個主菜及甜品餐飲, 其餘凍盤, 熱盤,沙律, 芝士, 生果都有供應凍盤亮點當然係生蠔啦, 需知邊依加唔係太多buffet有生蠔供應, 尤其係lunch buffet見到佢有兩個國家生蠔供應 : 法國 (Fine de Claire)及愛爾蘭 (Irish Rock)體積屬於嬌小類, 蠔身亦比較單薄, 但蠔味幾出, 帶點海水咸味, 都食得過!另外仲有蝦, 翠螺及青口, 配埋cocktail sauce都唔錯刺身種類只有三文魚及吞拿魚兩款, 選擇較少, 反而壽司種類偏多, 仲有漬物及中華沙律, 過下口癮!其他有幾款沙律凍肉切片類風乾火腿及芝士類其實只食呢部分都已經飽左一大半, 係時候要選擇主菜我地一行六人, 決定牛/羊/魚各二, 一齊分享每樣擺盤都相當靚仔, 羊肉仲呈現嫩滑粉紅色, 外香內軟!牛肉超䭃

其他有幾款沙律

凍肉切片類

風乾火腿及芝士類

其實只食呢部分都已經飽左一大半, 係時候要選擇主菜

我地一行六人, 決定牛/羊/魚各二, 一齊分享

每樣擺盤都相當靚仔, 羊肉仲呈現嫩滑粉紅色, 外香內軟!

牛肉超䭃滑, 輕輕用刀已可切開, 配埋香濃醬汁, 幾好味!

呢碟煎鱸魚亦做得出色, 皮脆肉甜, 加埋鮮味醬汁, 正喎!

甜品有兩款, 當然全部要晒

呢個賣相咁甜美嘅係紅桑子芝士蛋糕, 外面包住一層脆身嘅朱古力皮, 感覺似食緊脆皮雪條, 味道酸酸甜甜, 即使好飽都食得晒!

另一客為朱古力蛋糕配以雲呢拿雪糕再加朱古力醬, 未食時"凝"住會好甜, 但食落又唔係喎, 甜度岩岩好, 質感鬆軟, 加埋棉花糖一齊食又香又軟!

我地傾下食下都差唔多過左兩點半, 出面嘅食物雖然被清走, 但侍應無唔會借頭借路收晒你D餐具, "示意"要離開, 呢餐有某張信用卡仲有九折優惠, 相當抵食!
午餐