2010-11-21
昨天1點左右來了這裏食午飯,朋友話之前嚟過,覺得呢間茶餐廳好大及裝修都好新,所以我地嚟開九龍城就再次光顧啦.三個人坐卡位,真的是幾別緻的茶餐廳喎.很舒服的感覺,本來我地想食麵餐的,但睇睇下個餐牌原來有一個係什菌竹苼生麵餐,好似好特別呀,於是就叫左,跟住又見到有什菜焗飯,於是又叫左,朋友老公就叫左一個鮮茄牛肉飯.食物好快就送到啦,先嚟飲品,d杯都好新,唔似其它茶餐廳用到舊晒及有好多茶漬,個杯仲有餐廳名稱架,飲品一般,沒有甚麼特別,我叫的只是熱檸水.跟住再嚟蕃茄牛肉飯,個樣都好似好靚咁喎,有好多蕃茄及牛肉架,我蕃茄好紅添呀,味道我諗都應該好味.我們的什菌竹苼生麵嚟啦,個樣都好豐富,好多料呀,有生菜,竹苼,一些菇,個湯好清甜好味,竹苼好入味好好味呀,這個配撘好新鮮及好清.我好鍾意呀.另外的什菜焗飯都好大碟架,個飯底係炒飯底嚟架,有好多休菜,西蘭花,粟米,蕃茄等等,用蕃茄汁來焗,味道都好好呀,我覺得材料好多及好多汁,好味.有機會會再嚟試下其它唔同既嘢食架.
有機會會再嚟試下其它唔同既嘢食架.