2023-05-24 1158 瀏覽
歷山酒店半自助午餐好耐之前已經想食呢間酒店嘅自助餐,睇相見裝修好浮誇但又覺得好靚🤣🤣。今日終於有得去食半自助午餐,估唔到性價比咁高。👍首先裝修真係好fancy🎠,適合鍾意打卡嘅人去,有好多打卡位。首先去到侍應會示意我哋出去攞嘢食先,刺身有四款:三文魚🍣、八爪魚🐙、魷魚和甜蝦🦐,三文魚都肥無根。前菜小食有六款,六款都試過,味道好食唔會係Hea做嗰啲前菜小食。👍👍凍海鮮有三款:蝦、青口和螺🐚。全部都肥美唔會細細隻,好食👍👍甜品有10幾款蛋糕🍰,其中有芒果拿破崙,很香脆,一出嚟就俾人攞晒了。另外有pop-corn🍿waffles🧇,綠豆沙和每人一杯movenpick 雪糕🍦。熱湯兩款🥣,飲品有幾款果汁🍹和罐裝汽水🥤啤酒🍻任飲,另外有咖啡機自己揀咖啡☕️,都係任飲。最後主食揀咗西冷牛扒🥩感覺比較化算。來到時見到塊牛好似一般,但估唔到食落好淋,好有牛味,要五成熟煮得剛剛好,有少許脆邊,估唔到味道比外貌正👍👍👍不過下次去食會建議個主食打包🥡,因為就咁食出邊自助嘅嘢都已經好飽了,性價比非常高。正👍👍👍👍👍題外話,個廁所🚺都好正,雲石加花花牆紙🌸哈哈。歷山酒店📍北角城市花園道32號歷山酒店大堂樓層#歷山
歷山酒店半自助午餐

題外話,個廁所🚺都好正,雲石加花花牆紙🌸哈哈。

歷山酒店
📍北角城市花園道32號歷山酒店大堂樓層
#歷山酒店#自助餐#Fancy#打卡#Semi-buffet
2023-05-22