話說都好耐冇踏足過大圍呢個地方,轉左唔少餐廳,咁啱經過大圍附近又到晚飯時間,見到呢間好特別得一個字嘅名叫——🌟燃🌟係食日本菜、烤肉、刺身為主,坐卡位仲有電視可以睇,成個感覺坐得舒服,又可以一路睇住電視一路餸飯,而且店員服務態度都好好👍🏻._./ 刺身 /🐟|七點刺身盛|🐟(三文魚、油甘魚刺身、大甜蝦刺身、帆立貝刺身、魷魚、八爪魚刺身、牡丹蝦刺身)食燒肉之前想點d刺身食下,揀咗七款唔同種類嘅刺身,每款魚嘅刺身都有三片,厚切得來勁新鮮,呢度嘅刺身真係好讚,大推💕·/ 燒肉 /🔥|北 • 特選拼盤|🔥(和牛肉眼蓋、和牛沙巴當、和牛友三角、安格斯牛小排、厚切牛舌、日本花腩片、薩摩赤雞件、松板雞件、鯖魚件)特選拼盤個擺盤勁靚,show晒食緊嘅肉叫咩名,以和牛肉為主😍脂肪花紋比例好靚,和牛肉脂肪口感高,再配埋三款唔同醬汁可以點,味道勁夾呀🤩而雞肉仲可以自己落七味粉調味,雞肉又係超好食,呢度嘅拼盤肉質都好新鮮,呢到嘅燒物都好值得點💕·/ 飲品 /🍺|Hoegaarden 生啤|🖤|Suntory 生啤(黑啤)|食燒肉梗係要飲番杯冰凍嘅啤酒啦,大大杯上,唔怕唔夠飲🍻._.
._.
/ 刺身 /
🐟|七點刺身盛|🐟
/ 燒肉 /
🔥|北 • 特選拼盤|🔥
/ 飲品 /
🍺|Hoegaarden 生啤|
🖤|Suntory 生啤(黑啤)|
食燒肉梗係要飲番杯冰凍嘅啤酒啦,大大杯上,唔怕唔夠飲🍻
._.