2017-09-21
平日難得放假, 終於可以做平時少做既事黎不開都係飲飲食食生活不能缺少的"朋友"與"食物"呢D moment緊係將佢地結合一齊, 來個小聚會啦鐘意揀樓上CAFE原因, 貪佢地可以坐得耐, 又不會人來人往同朋友都決定揀未去過的Infinity Workshop門面已經覺得好craft的感覺在無訂位之下, 下午兩點多, 趁lunch人群散去, cafe只剩3-4檯客人幸好剛有窗邊位置客人剛離開, 順勢我們才有窗邊位置坐Cafe地方都幾大, 空間感多, 檯與檯之間又不會太親近, 第一感覺已經好舒服原來有一邊間中會作workshop, 所以門口那邊的檯是高一點的我們坐窗邊檯是梳化, 更舒服望過Menu, 點了幾款食物及飲品, 然後享受快樂時光先來飲品右邊是我點的童話世界裡的Jamine, 入面有藍莓, 藍桔, 菠蘿及荔枝呢d酸酸甜甜既生果口味左邊是朋友的"灰姑娘", 聽佢講味道都唔錯!呢度用既杯及杯墊都一絲不苟先來炸物拼盤入面包含: 大片龍利魚柳 x 1, 蟹棒 x 2, 洋蔥圈 x 2, 芝士條 x 2 及大量扭扭薯圈勁豐富, 魚柳唔會炸到似魚乾, 仲有肉汁起入面呢盤炸物同朋友消磨成個下午,
黎不開都係飲飲食食
生活不能缺少的"朋友"與"食物"
呢D moment緊係將佢地結合一齊, 來個小聚會啦
同朋友都決定揀未去過的Infinity Workshop
門面已經覺得好craft的感覺
幸好剛有窗邊位置客人剛離開, 順勢我們才有窗邊位置坐
原來有一邊間中會作workshop, 所以門口那邊的檯是高一點的 我們坐窗邊檯是梳化, 更舒服
望過Menu, 點了幾款食物及飲品, 然後享受快樂時光 先來飲品
左邊是朋友的"灰姑娘", 聽佢講味道都唔錯!
呢度用既杯及杯墊都一絲不苟
先來炸物拼盤
勁豐富, 魚柳唔會炸到似魚乾, 仲有肉汁起入面
侍應端上檯時, 都有點嚇親, 隻虎蝦超大隻
很香濃的蒜頭味撲鼻, 是廚房即炒出來的意粉
虎蝦中間的殼預先已剪開, 方便客人切開時無咁論盡
肉質彈牙結實, 煩都要再講, 好大隻呀!!!
3大隻帶子的熟度也是剛好, 都係好大隻囉, 呢份意粉好抵食!
意粉沒特別醬汁, 係用蒜蓉炒成的, 喜歡食蒜蓉的朋友啱哂
Haagen dazs雪榚心太軟
雪榚口味係可以揀的, 我地揀咗vanilla味, 估唔到係2球呀!!!
唔使同朋友爭啦~
制作非常認真, 伴碟有士多啤梨花囉
不過....味道是可以的, 暖暖的心太軟配埋冰凍的雪榚一齊食, 正!
完全唔會漏呀!
呢一餐真係飽到晚上, 我同朋友食完行街行到夜晚都唔餓
題外話/補充資料:
呢間cafe做既野feel到是很用心的, 即點即做, 每樣野都很細緻, 我會bookmark有機會會再黎
cafe內的佈置也很美, 可以成為打卡位