經典既街頭口味,身為地道香港人,緊係唔會未試過:雞蛋仔、格仔餅,其實兩樣平時自己就已非常鐘意,要二選一來揀,始終格仔餅過份邪惡,相對較少食不過今日路過聞到陣陣蛋香,就忍唔住咁叫幾底來滿足下自己個為食胃,唔知有幾多香港人同我一樣呢🤣🤚🏻一次過同朋友仔開心share幾款口味👉🏻原味雞蛋仔🍳雖然唔係食過最好食既雞蛋仔,但味道唔錯,即叫叫整,外皮非常夠脆,冇燶邊,整塊雞蛋仔完整冇甩頭甩骨,而蛋漿餡始終未夠,少左煙銀口感同鮮蛋香味道👉🏻朱古力味雞蛋仔🍳朱古力味非常之濃,入口後食唔出蛋香味,唔會過甜,但食耐到最尾開始感到膩感,如果系朱古力🍫狂迷或者啱試,自己始終比較鐘情蛋香濃過外加既味道更為吸引👉🏻原味格仔餅🧇呢樣係最滿足、至好味、亦系至邪惡之選😋外脆內鬆化,配合埋花生醬、糖、煉奶內口蛋香十足連埋配醬,香味四散,3樣入面熱量最高必數格仔餅,但咁多年嚟講,依然吸引唔少香港人食完番尋味

雞蛋仔

👉🏻原味雞蛋仔🍳