2023-03-07 433 瀏覽
星期日法國小屋都有下午茶,意粉同窩夫都有 set,好抵食。想淨係食個窩夫,配飲品都得~ 一個牛油焦糖窩夫,配熱飲(檸水/檸茶)$56。想轉飲其他咖啡或花茶,可以減 $10 轉配。窩夫可以加雪糕,有曲奇、朱古力、雲喱拿選擇,$10/1球,$15/2球。窩夫一直食甜食,未試過鹹食,今次叫咗兩個牛油焦糖窩夫,一個加雲喱拿雪糕,一個無加,轉配飲品,飲泡沫咖啡。🧇窩夫好薄身脆口,唔係厚身偏濕潤嘅質地,食落口感好輕盈。🧈鹹牛油味好出,配上唔太濃太甜嘅焦糖醬🍯,覺得恰到好處,唔會太膩,唔會因為焦糖醬太甜而遮蓋咗牛油嘅香味。平時去其他鋪頭食窩夫,會有好多生果或其他topping,呢個窩夫比較實在,唔花巧~ 質素實力取勝☕️泡沫咖啡比預期中大杯,用日式透明花花杯,日系感滿滿。咖啡味比較 soft,唔濃烈。餐廳入面唔大,得4張枱,設有戶外枱,適合有寵物嘅朋友。店員服服好好,每食完一樣野,就主動執拾,喺法國小屋,可以食一個悠閑嘅下午茶~😊😄

牛油焦糖窩夫配雪糕
牛油焦糖窩夫