2023-08-28 544 瀏覽
成日教完班都會經過呢一間車仔麵,但就無入過去,今日心血來潮入去快食個車仔麵,都見到有好多唔同選擇,店員特別推介黃金雞湯+$3,唔係度度有又試下啦!必點:.蘿蔔.自家製汕尾小米粿.紫菜.特級瀨尿牛筋丸一般的車仔麵餸都有呢度唔多講,重點推介自家製汕尾小米粿,店員太熱情我覺得有必要都要同大家講下,係佢地汕尾自家製的獨門秘方,一直流傳落黎,我個人覺得口感唔錯的,皮唔厚仲好晶瑩剔透,咬落去亦唔會太咸太甜,飽肚,好食!蘿蔔係韓國白玉春蘿蔔,只係呢點都誠意十足,唔會有苦味同時係清甜入味的!我叫左黃金雞湯後索晒D湯底味道好正!小食:滋味無窮紫菜四寶 特級瀬尿牛筋丸、有魷魚粒的魷魚丸、汕尾惹味馬鮫豬肉丸、汕尾小米粿湯底係用黃金雞湯紫菜同樣加左湯之後爽口,我覺得幾good match最後就講下個牛筋丸,堅爆汁,爽口重牛味都唔錯~~而汕尾馬鮫豬肉丸同小米粿一樣都係自家手製,餡料鮮味帶大地魚粉香,最好笑係講明魷魚丸食到魷魚粒!真係有魷魚味!已證實!仲有自家製清熱涼茶💕💕
必點:
.蘿蔔
.自家製汕尾小米粿
.紫菜
.特級瀨尿牛筋丸
我叫左黃金雞湯後索晒D湯底味道好正!

小食:
滋味無窮紫菜四寶
湯底係用黃金雞湯
紫菜同樣加左湯之後爽口,我覺得幾good match
最後就講下個牛筋丸,堅爆汁,爽口重牛味都唔錯~~
最好笑係講明魷魚丸食到魷魚粒!真係有魷魚味!已證實!

仲有自家製清熱涼茶💕💕
  • 汕尾小米粿