今晚去睇戲,睇戲前先食個晚飯~ 戲院有十字冰室,好方便,一於試吓~ 裝修都幾靚,食物選擇都算多,好多都係用十字奶製作嘅食物~黑松露炒滑蛋菠蘿包$29菠蘿包波蘿皮好香脆,麵包鬆軟,黑松露炒滑蛋果然好滑👍🏻 而且充滿黑松露香,整個配搭非常好味😋奶醬多士$20多士烘得非常香脆,我哋鍾意香口嘅,佢烘得夠晒火候,奶醬豐富,每一啖都有🤤亦係好好味👍🏻招牌三文治$52三文治非常足料,有雞肉、生菜、蕃茄、火腿、芝士、滑蛋,口感非常豐富,味道唔算好濃,但足料好味~芝士鹹牛肉厚西多士$42切開西多,見到裏面嘅芝士鹹牛肉係留心嘅😍 非常足料👍🏻 加埋牛油同糖漿,味道非常好😋 雖然邪惡😈但真係好好食🤤 推介👍🏻懷舊鮮茄焗豬扒飯$68番茄大大件,豬扒亦係厚切,口感好好,而且係炒飯底,加埋芝士焗,整體好好味👍🏻十字牌朱古力奶$22原來唔係樽裝嘅,應該係紙包裝,再加熱,味道唔錯~十字燉奶$28我哋試咗熱嘅燉奶,牛奶味十足,非常香濃,而且非常香滑,必點甜品👍🏻😋十字冰室食物質素整體都非常好,非常滿足嘅一餐😊

黑松露炒滑蛋菠蘿包$29

奶醬多士$20

招牌三文治$52

芝士鹹牛肉厚西多士$42

懷舊鮮茄焗豬扒飯$68

十字牌朱古力奶$22
原來唔係樽裝嘅,應該係紙包裝,再加熱,味道唔錯~

十字燉奶$28

十字冰室食物質素整體都非常好,非常滿足嘅一餐😊