2021-03-09
今日和媽媽去了調景嶺,順便喺都會駅嘅金記冰室食嘢。上網見到金記冰室嘅食評都幾一面倒,同我之前食過一次嘅印象好大出入,但今日食完之後,發現其實都唔係人哋講到咁差啫。我和媽媽一人一個鐵板餐,仲要加咗杯紅豆冰,兩個都食得好滿足!🤩鐵板海陸空鐵板熱騰騰的上碟,可以選擇醬汁另外上。海陸空包括了豬扒、魚柳、雞全翼,份量好多!魚柳外皮香脆,魚柳肉清淡得來有少少魚香。雞全翼都十分香脆,食落好惹味!豬扒翼都夠軟腍,肉汁豐富。鐵板美式集扒以為鐵板海陸空嘅份量好多,點知呢個集扒嘅份量真係多到食唔晒!一份鐵板有齊牛扒、豬扒、雞扒、腸仔、煙肉,真係令人大滿足!特別想講嘅就係牛扒,個人認為必須要配搭黑椒汁😋!我和媽媽都選擇了鐵板配薯菜,大家都對香脆嘅薯格豎起大拇指👍🏻一個鐵板餐有餐湯、有飲品,都只係大約$100 ,覺得性價比都唔錯呢!
鐵板海陸空
鐵板美式集扒