2021-04-07 581 瀏覽
Casa Cafe & Bistro忌廉蘑菇煙肉黑松露馬鈴薯粉Fish & chips夏威夷薄餅煙三文魚egg benedict價錢💲: $88/ $130/ $85/ $92好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.5/5-馬鞍山雖然係美食沙漠,但近年都開左幾間cafe同鮮芋仙,多左好多選擇。難得入到去,揀左呢間有得食馬鈴薯粉的cafe☺️ 假期下奏都幾多人等位,好多人踩單車來。有2張互外枱,咁就狗狗都可以一齊啦😜-我地叫左個我最想食的忌廉蘑菇煙肉黑松露馬鈴薯粉🥔 醬汁creamy,可以包到啲gnocchi。食落黑松露味都濃,入面都有大量煙肉同蘑菇,幾足料😬馬鈴薯粉一粒粒,韌韌地咁,幾qq❤️ 嚼多幾下粉味出啲,但同個汁好夾。呢碟我都幾滿意🤪-第二樣係Fish & chips。舊魚超大塊。外皮都幾薄,粉漿調較得唔錯👍🏻 魚肉幾滑嫩,但冇咩魚味。如果可以實返小小,同埋索乾小小個外皮,唔好咁削同油會好啲🤨 炸魚+他他醬係perfect match!😌 薯條係連皮炸,所以薯味幾香☺️-第三樣係10寸的夏威夷薄餅。今次呢個係薄批,真係好薄
Casa Cafe & Bistro
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.5/5

第三樣係10寸的夏威夷薄餅。今次呢個係薄批,真係好薄,薄到好似紙咁🙈 所以食落係脆既,不過個人中意厚既多啲😳 底醬係蕃茄醬,上面有小小芝士同芝士粉,但芝士味唔太出,只食到蕃茄味🍅 配料係菠蘿同煙肉,煙肉幾大片,菠蘿就正常罐頭🍍。呢個一般般。

最尾一個係煙三文魚egg benedict。煙三文魚份量好多🥰 下面有一片新鮮的番茄同生菜再到鬆餅。鬆餅有小小硬同難切,一般般🧐 荷蘭汁比平時的黃好多,食落蛋香味重,調味恰當,唔會過鹹😎 水波蛋都整得幾靚,蛋白完全包住個蛋黃,切落去流心。

整體我覺得呢間都可以一試,但薄pizza就唔好食🙊 一定要食馬鈴薯粉!雖然質素唔係超高,但對於馬鞍山來講,終於有返間呢D cafe☕️