2022-08-15
1930 瀏覽
台灣程班長走左之後,荔枝角億利仍然有呢條充滿人氣嘅黑布小巷⬛️🟡 出升降機🛗嘅人潮全部都係向住小巷走去😳 整體上小巷比人感覺係幾舒適同乾淨☺️ 小巷嘅大名聽就聽得多,難得終於黎到梗係要試曬佢地最出名嘅吐司🍞、滷肉飯🍚同三色圓啦😎1️⃣ 慢烤雞腿芝士蛋吐司🍞 💰$53 (超級推薦💯)一黎到就嘩左出黎😲 咁大件嘅咩~!多士外層烘得好香脆💥 鬆軟之餘唔會好乾,裡面仲充滿牛油香🧈 按壓吐司就會見到蛋漿爆瀉嘅狀態😲 雞腿肉好大件又厚肉🐔 甜甜地嘅醬汁令人勁開胃🤤 完全令整件吐司昇華😍 芝士🧀量仲要毫不吝嗇😳 厚厚一層鋪墊喺吐司最底防漏其實幾貼心😚 啖啖芝士會唔會太幸福😊 真係好味到要再翻桌先得😎👍🏻p.s.記得一定要帶店員提供嘅手套🧤食呀~ 太足料太多野爆出黎~ 真係會食到有dddd狼狽架~2️⃣ 古早味手工滷肉飯🍚 💰$48滷肉份量絕對唔嘢少😲 滷肉係密鋪住成個飯嘅面層🍚 好少食滷肉飯係咁多滷肉😳@聽聞傳統台式滷肉飯都係咁的~ 飯粒同飯底都充滿豬油🐽 幾岩撈飯🍚滷肉都係偏肥嘅部份比較多,滷肉飯愛好者一定停唔到,不過可惜🧒🏻👦🏻都唔太嗜肥肉🥺3️⃣ 芋頭椰汁三色圓 💰$46椰汁幾香幾濃稠,芋頭基本上已同椰汁融
1️⃣ 慢烤雞腿芝士蛋吐司🍞 💰$53 (超級推薦💯)
2️⃣ 古早味手工滷肉飯🍚 💰$48
3️⃣ 芋頭椰汁三色圓 💰$46
椰汁幾香幾濃稠,芋頭基本上已同椰汁融合。三色圓三隻味分別係紫薯、芋頭同番薯🍠 煙煙韌韌好好咬 👅 如果比例上再多d或者加埋西米就perfect池🙈
4️⃣ 花枝丸(配淮鹽) 💰+$28 (跟餐加配價)
叫吐司仲可以用加配價試唔同嘅台式小食🤤 花枝丸咬落都幾彈牙,入面都有唔少花枝粒,淮鹽可以再落多dddd就正曬😎