2018-12-10
近排天氣愈黎愈凍,勾起了令人想BBQ打邊爐既意欲。咁岩今日出屯門市中心行街,男友就提議不如去小欖燒烤樂園吧!雖然今日係週末,但男友話果度既燒烤場十分大,唔需要預先booking,加上價錢合理,食物款式又多,可以試試二人BBQ於是,大約七點多我地就坐車出發去BBQ場!一到達BBQ場就見到人山人海,而我地呢個時間就大約每人$150入場費,另加$40開爐費,每人包一支樽裝水及一罐汽水,而食物就自助任食入場比完錢後就可以自由揀位燒烤,而我地就揀了接近食物自助區既位置,方便拎野食安置好後,男友負責拎餐具飲品,而我就負責拎野食!嘩!食物既款式有好多,淨係我最愛既雞翼都有四種唔同口味,分別有蒜香雞翼,土匪雞翼,麻辣雞翼同燒汁雞翼,另外仲有山賊牛仔粒,加拿大多春魚,燒汁金沙骨,柚子雞扒同比較特別既咖啡豬頸肉,真係款款都想食,岩晒我呢個食肉獸如果想食海鮮既都可以另外加錢購買,例如虎蝦,扇貝,花蜆等,不過由於我地得兩個人,所以海鮮留待下次多人先試!總括來說,今次係我地兩人第一次來自助燒烤場,感覺好新奇,有不一樣的體驗,而且呢度食物質素同服務都令人滿意。由於燒烤場既員工數量多,所以我地一般既要求都有求必應,
總括來說,今次係我地兩人第一次來自助燒烤場,感覺好新奇,有不一樣的體驗,而且呢度食物質素同服務都令人滿意。由於燒烤場既員工數量多,所以我地一般既要求都有求必應,讚