2019-01-15
銅鑼灣嘅登龍街多嘢食就係人都知,當中也更我係非常之喜歡食嘅就係The Point. The Point係一轉入登龍街就會見到嘅鋪頭,外牆係落地玻璃,環境好優雅,裝修好時尚,入到去總之就一種好高雅嘅感覺。佢嘅食物都係一樣,係提供一啲中上嘅食物,但價錢亦都非常公道,依家lunch set做做緊第二客半價添!今次去我決定試吓新野,我哋兩個人叫咗一個龍蝦pizza,呢個Pizza一上枱就聞到陣香味,係一種炭燒龍蝦嘅香味,Pizza嘅皮好酥脆,芝士亦都好多,好多拉起個Pizza係一絲絲見到啲芝士好長㗎!見到都流口水呀!唔單止味覺同埋嗅覺都滿足左,連視覺都覺得好震撼,因為見到一個大龍蝦頭同龍蝦尾擺咗喺個Pizza嘅中間,真係未見過未食過啊!拎起隻龍蝦味,發現原來龍蝦肉已經起晒出嚟,分布喺每一件嘅Pizza上面,所以每一啖嘅Pizza都食到彈牙新鮮嘅龍蝦肉。咁個龍蝦尾入邊有收埋咗咩呢?原來都有部份嘅龍蝦肉喺裏面而且仲有芝士同埋蕃茄仲有菇,龍蝦殼充滿咗炭燒嘅香味,我真係想連龍蝦殼都食埋落肚呀!個龍蝦頭係充滿咗龍蝦膏,好正㗎!我要重點推介個棒棒雞翼!上碟時候呢個雞翼係熱辣辣,直頭係辣手㗎。雞翼皮脆卜卜,
我要重點推介個棒棒雞翼!上碟時候呢個雞翼係熱辣辣,直頭係辣手㗎。雞翼皮脆卜卜,啖啖肉, 雞肉又香又滑,喺上面仲加咗好多調味粉,令到雞肉非常入味,點埋特配嘅醬汁黎食,真係超級超級超級好味!下次一定要再encore呢樣。
總括來講好滿意呢一餐,兩個人食可以食到攬住個肚走,好滿足。