2019-06-21
華嫂一向係元朗推介餐廳之一,但位置不就腳,一路都未有機會去。雖然觀塘開左,但其實位置都不是近地鐵站,但都叫做喺市區,算方便左。所以,搵左個星期六專程來幫襯下先。來到門口,已見到一堆人潮,最終都等左差唔多45 mins, 但好在排緊隊其間,已幫我地落定order,一坐低就有得食。見有隻叫冰花奶茶,好奇下問下同普通奶茶有咩分別。原來係碎冰,咁當然飲呢杯啦!唔駛大大粒冰。個奶茶好飲,夠滑夠香夠茶味。order左蕃茄湯底+香煎豬扒及秘製雞翼。個湯底好濃蕃茄味,食食下都好快飽左。但唔得咁快飽呀!我地仲要試埋佢地2款出名既包。 招牌芝士鹹牛肉蛋豬仔包,聽個名已feel到好豐富。而家好少茶餐廳有鹹牛肉包食呢!好味!推介另外,招牌菠蘿包都好味,有牛油有蛋做餡個人覺得2款包吸引過通粉。唔知可唔可以下次只order食包呢?
但唔得咁快飽呀!我地仲要試埋佢地2款出名既包。
另外,招牌菠蘿包都好味,有牛油有蛋做餡