2019-07-14
由於屋企喺附近,通常都唔使排隊,食物質素有保證,所以經常來這間餐廳。我最鍾意食嘅係鎮江肴肉,次次來到必叫,比一般上海菜餐廳份量多,味道同質感都剛剛好。 鍋貼外皮脆,內有肉汁,都幾好食。小籠包四個之中有一個本身係穿的,我覺得手勢麻麻。野菌燒豆腐,家中老人家好喜歡,但我嫌醬汁太過杰身。擔擔面個湯底睇落好濃好杰,食落去又唔覺得Heavy,但係碗野就真係得湯同埋面,一啲花生碎或者蔥粒或者肉碎都冇,好似又有啲奇怪。餐廳新推出左酸菜魚,用嘅係桂花魚,我最鍾意食酸菜魚,所以一於叫咗三人份量試下($430),加$30有粉條。上菜時好大碗,啲湯滿到就嚟瀉,本身碗野有豆粕、芽菜、桂花魚、酸菜、青瓜,我覺得湯底味道有啲淡,但係魚片好滑幾正,粉條有啲似透明版嘅米線,比較易斷,我覺得整體來講都幾好。 之後仲有侍應專登黎問我地覺得好唔好食,因為係新推出,佢哋想問下意見,我覺得幾有誠意。住戶證有九折優惠,要加前菜同埋茶錢, 但係服務費係12%,有得免費泊車兩小時喺東薈城。
鍋貼外皮脆,內有肉汁,都幾好食。
小籠包四個之中有一個本身係穿的,我覺得手勢麻麻。
野菌燒豆腐,家中老人家好喜歡,但我嫌醬汁太過杰身。