2022-07-05 65 瀏覽
今日去發掘下港島東嘅小店,見到呢間主打steak sandwich幾有特色,於是試下~🥩 Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148餐廳嘅招牌之一!用上USDA 安格斯西冷 (CAB),見到粉嫩嘅顏色就知口感軟腍,食落牛味濃郁,份量唔少;香草包幾脆身香口;仲有番茄同火箭菜,都幾新鮮㗎。餐廳有貼心提供獨立包裝嘅膠手套,方便食用。Combo +$20-40 (depends on snack & drink)🍟 Cajun Fries 可能係我食過最好食嘅薯條!加咗Cajun香料作調味,完全令薯條升level,入口更加惹味,但又唔會太鹹;薯條就厚切粗身,做到外脆內軟,唔點茄汁已經好好食👍🏻🍠 Sweet Potato Fries呢個同樣出色,帶有蕃薯嘅甜味,口感都係外脆內軟~🥤 Soft Drink我要咗Nestea Lemon Tea~店鋪係一條巷仔嘅上坡位置,好近地鐵站,而且有室外室內位置,播緊嘅英文pop songs又正。老細態度幾好,見到上班族都嚟呢度嘆個晚餐👍🏻

🥩 Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148

🍟 Cajun Fries

🍠 Sweet Potato Fries
呢個同樣出色,帶有蕃薯嘅甜味,口感都係外脆內軟~

🥤 Soft Drink
我要咗Nestea Lemon Tea~