2023-03-19
今日約左朋友係圓方行街🤭知道呢間餐廳既咖啡都好好飲~行到攰攰,入左呢間餐廳飲杯咖啡食下野,休息下再行過😆咁岩我地坐玻璃窗邊,可以望到人地溜冰⛸️好好view~1️⃣☕️薄脆焦糖咖啡($54)呢杯只係堂食限定😆留意番無得take away架!一見到個名就好吸引~因為我好鐘意焦糖😜係有驚喜既!上面層焦糖好脆,而且仲有幾粒咖啡豆係上面,甜中帶微苦🫶🏻加上咖啡豆好香濃~好鐘意飲呢杯😋2️⃣☕️凍巴西莓玫瑰咖啡($56)朋友試既呢杯都有好重既玫瑰味~咖啡同玫瑰夾埋一齊原來都幾夾😆另外佢仲有奇亞籽!飲落有少少口感~都值得推介🫶🏻3️⃣🍝香蒜青口炒意粉($148)我覺得呢個意粉稍為油膩左少少🫣但好欣賞佢真係用炸過既蒜片黎炒,好惹味👍🏻另外青口都食得出鮮味🫶🏻4️⃣🥔蟹餅配蕃薯條($98)佢有兩塊炸蟹餅~都幾足料!食得出有蟹肉🦀配埋千島醬一齊食既口感都好豐富😋另外蕃薯條炸得好香脆~好鐘意🤭
1️⃣☕️薄脆焦糖咖啡($54)
2️⃣☕️凍巴西莓玫瑰咖啡($56)
3️⃣🍝香蒜青口炒意粉($148)
4️⃣🥔蟹餅配蕃薯條($98)