2019-08-17
朋友介紹呢到有間又平又舒適既餐廳,咁岩呢邊收工,就去睇睇。呢到新城市花園,係地產舖林立既入口上電梯就見到,唔算難搵。上到黎見大大個餐牌,$60!仲包湯包野飲,好抵!入到去仲有幾個野飲既餐牌,職員大力推薦飲咖啡,佢話係自己炒既,可惜我地兩個都唔飲咖啡,無緣一試。叫左兩個set餐湯係南瓜湯,好濃又大碗。卡邦尼意粉,好creamy, 配料亦都幾多,最驚喜係佢有半隻糖心蛋而且分量都算大碟。日式咖哩吉烈豬扒飯,豬扒超級新鮮炸起,脆卜卜,咖哩有加薯仔唔會太甜,配上日式珍珠米,咁既價錢真係好值。我地各人叫左是日特飲:玫瑰蘋果水同菊花山楂水。店員話用左特別既水令到飲品更健康,聽完又覺得飲落特別清涼喎🤣特別要提下呢到既共用空間,咁岩我地星期六黎,有歌手係到唱緊live. 除左食野仲可以enjoy music. 呢到仲有畫睇,我見有得賣添呀!最後最後,一定要提及呢到既職員服務真係好好,會為客人介紹食物同傾下計,一定會再黎!
呢到新城市花園,係地產舖林立既入口上電梯就見到,唔算難搵。
上到黎見大大個餐牌,$60!仲包湯包野飲,好抵!
叫左兩個set
餐湯係南瓜湯,好濃又大碗。