2022-07-19
趁住同朋友聚會, 想一齊打邊爐十下十下,餐廳安排6人係同一張檯, 用一個爐, 太好了! 因為有時分開兩個爐距離遠左大家講野都好辛苦!今次大家係同一張檯又唔會迫, 岩岩好! 今次我地點左個6人餐, 包左海鮮拼盤, 手切牛, 黑毛豬, 花雕雞, 水餃, 蔬菜盤等等,而家仲包竹蔗水/酸梅湯。非常夠食, 大家食到好飽!我地嗌左兩個湯底, 一個沙嗲一個芫茜皮蛋, 味道正常。海鮮拼盤一上碟大家都讚口不絕, 非常新鮮, 每樣海鮮仍然生猛跳躍甚至連鮑魚都洗得非常乾淨! 比起自己屋企食仲要洗得雪白! 蝦仲識郁每次我打邊爐既主角都可以話係手切牛, 我絕對會為左食靚牛而去打邊爐既。而呢一間既手切牛相當不錯! 紋路油脂分鋪平均! 亦好有牛味 食完真係想再encore!花雕雞亦有花雕味, 酒味不是太重, 味道適中。 手工餃都皮薄足料最後仲有柚子愛玉作結, 圓滿! 絕對會再黎幫襯, 見到有房, 希望下次可以試下, 私隱度勁高呀!
我地嗌左兩個湯底, 一個沙嗲一個芫茜皮蛋, 味道正常。
海鮮拼盤一上碟大家都讚口不絕, 非常新鮮, 每樣海鮮仍然生猛跳躍甚至連鮑魚都洗得非常乾淨! 比起自己屋企食仲要洗得雪白! 蝦仲識郁 每次我打邊爐既主角都可以話係手切牛, 我絕對會為左食靚牛而去打邊爐既。而呢一間既手切牛相當不錯! 紋路油脂分鋪平均! 亦好有牛味 食完真係想再encore! 花雕雞亦有花雕味, 酒味不是太重, 味道適中。
手工餃都皮薄足料
最後仲有柚子愛玉作結, 圓滿!