2019-06-07 806 瀏覽
今日同老朋友篤完波之後,喺葵芳諗住搵嘢食,話說新都會廣場嘅地下正中央都有一間大型嘅餐廳,易左手之後我就冇再試過喇,反正唔使等就試下啦。餐廳嘅環境都係開放式,算係葵芳區比較特色嘅餐廳啦。午餐埋單平均超過100,如果食扒就再貴啲,抵唔抵食就見仁見智喇。套餐都會包餐湯同餐包飲品。餐包熱辣辣,而且都鬆軟嘅,都幾有誠意。餐湯係羅宋湯,飲落有啲粉粉地,我個人就麻麻地呢種口感喇。朋友叫咗個煙熏牛胸肉蕃茄沙律。其實我都對呢個幾有興趣,不過佢冇得跟飯同意粉,吸引力就減咗啲喇。牛肉食落非常鮮嫩同有肉汁,係幾唔錯嘅。英式早餐。作為一個一嚿水起跳嘅早晨全餐,好似略嫌失色左啲,首先係普通嘅煎蛋,仲要得一隻,比較吸引嘅就係條牛仔腸,食落都係香脆嘅,但綽頭嘢如煙三文魚同埋漢堡扒等都係冇嘅,其他嘅配菜都係比較一般。凍飲就係自己落糖落嚟嘅,我叫佢凍咖啡都係正常水平。總結嘅係,如果大家嚟食,都係叫返佢嘅推薦菜會比較好啲。

餐廳嘅環境都係開放式,算係葵芳區比較特色嘅餐廳啦。

餐包熱辣辣,而且都鬆軟嘅,都幾有誠意。

餐湯係羅宋湯,飲落有啲粉粉地,我個人就麻麻地呢種口感喇。

英式早餐。

凍飲就係自己落糖落嚟嘅,我叫佢凍咖啡都係正常水平。

總結嘅係,如果大家嚟食,都係叫返佢嘅推薦菜會比較好啲。