2022-08-01
地方舒服, 座位及餐桌都夠大. 半開放式的廚房, 可以看到廚師們如何處理食物, 這可以增加客人對餐廳衛生的信心.燒汁鐵板野菌牛肉 (138$)份量正常,一開始睇落去覺得好似無咩特別, 但食落先知入味得好緊要, 牛肉同菇都非常入味, 一般餐廳通常係牛肉無味反而外面汁有味, 姐係點汁食咁樣, 今次呢道菜係個牛肉本身都好入味 不需要點汁都好重味. 所以係d汁已經入晒肉入面.烤北京填鴨全隻 (388$)作為招牌菜必點, 份量算多我覺得夠4人食如果全隻, 如果2人食我建議點半隻.佢有d瓜之類雜菜可以包住黎食, 口感會清新d可以中和鴨多餘的油味.當然都可以就咁食, 味道都唔錯, 外皮偏脆鴨烤得比較香, 肉味都重, 唔需要點太多醬都可以. 餐廳有另配甜酸醬,但我喜歡不點醬食, 原汁原味.蜜汁燒火方 (198$)燒火方係我眼中姐係類似金華火腿既食物, 因為味道比較相近. 口感算係爽口帶小硬, 本身味道很重所以餐廳有配荷葉包夾住黎食, 會可以中和返太濃既味, 我建議係配埋荷葉包食, 比較好食.值得一提係佢既荷葉包本身都好好味, 口感上鬆軟, 本身帶小小微微香味. 2種食物十分夾.花雕醉雞 (85$) 湯
半開放式的廚房, 可以看到廚師們如何處理食物, 這可以增加客人對餐廳衛生的信心. 燒汁鐵板野菌牛肉 (138$)
一般餐廳通常係牛肉無味反而外面汁有味, 姐係點汁食咁樣, 今次呢道菜係個牛肉本身都好入味 不需要點汁都好重味. 所以係d汁已經入晒肉入面. 烤北京填鴨全隻 (388$)
但我喜歡不點醬食, 原汁原味. 蜜汁燒火方 (198$)
值得一提係佢既荷葉包本身都好好味, 口感上鬆軟, 本身帶小小微微香味. 2種食物十分夾. 花雕醉雞 (85$)
湯汁正常正規, 帶小小酒味, 但雞肉本身味不算太強, 口感鬆軟.
有些本地家鄉雞雞肉會比較香.
整體服務都很滿意, 有換碟
店員都好熱誠. 價錢合理不貴. 質素整體都唔錯. 十分抵食!