爸爸出名饞嘴,鍾意食好西,限時喜歡周圍飲茶,最近話想去佐敦 不倒翁中日火鍋料理 食火鍋,佢話試過質素好好。我都聽過不倒翁高質,特選新鮮食材美鐉,主打用心熬製嘅湯底,最近天氣涼涼哋,好有深秋嘅感覺,一於週末陪佢撐枱腳,去食個火鍋配不倒翁靚牛肉啊!果然有驚喜。火鍋 2人套餐 $980餐廳上至經理下至服務員都一樣好好禮貌,服務殷勤,卡位闊落有空間感,裝修充滿中式傳統風格,店長推介了招牌菜式,所有特色我都好想食,散叫份量實在太大,所以最後我哋決定火鍋 2人套餐 ,可以一次過食晒不倒翁金牌手切肥牛、招牌龍躉片、自家製水餃皇、生猛花竹蝦⋯等,食得好開懷!日式魚生拼盆 一碟日式魚生拼盆有齊吞拿魚、希靈魚、北寄貝,爽口又彈牙,肉質夠鮮甜美味。瑤柱白粥鍋好少見到粥底火鍋,軟綿綿又滑的瑤柱白粥鍋,配搭不倒翁唔同嘅靚海鮮,一於品嚐下食物的原汁原味。配上獨特調配嘅麻辣醬汁及醬油,令到食物特別惹味,入口特別過癮。生猛蟶子拍得住頂級蟶子皇,厚肉又彈牙,入口無沙,味道好鮮甜。金牌手切肥牛肉果然係金牌,手切肥牛肉油花滿滿,入口甘香,高質火鍋必備。肥牛雪花豐富,油花分佈均勻,肉質細緻,肉色紅潤,感受到接近入口即溶!鎮

火鍋 2人套餐 $980

日式魚生拼盆

瑤柱白粥鍋

生猛蟶子
拍得住頂級蟶子皇,厚肉又彈牙,入口無沙,味道好鮮甜。

金牌手切肥牛肉
果然係金牌,手切肥牛肉油花滿滿,入口甘香,高質火鍋必備。

鎮店水餃皇
鎮店之寶,真材實料,超級勁大粒,非常飽滿,咬開遊原隻大蝦,新鮮熱辣好味道。

新鮮配料
鴕鳥肉:刁鑽又高質,軟滑無渣嘅鴕鳥肉,結實冇乜肥肉,慢慢嘆!

墨魚滑:口感比一般墨魚丸更爽口,味道濃郁,極具新鮮口感。

炸魚皮:新鮮熱辣,咬落入口酥脆,好正!

手打四寶丸:師傅手打肉質有保證,結實爽嫩多汁,蝦丸非常甘香。牛肉丸肉質結實又爽彈。全部都食得出係揀手靚貨,鮮味至極了!

敬送竹蔗水
火鍋如果怕熱氣仲可以飲番杯竹蔗水,消暑解渴。

甜品
最後每人送咗兩件凍糕作為甜品,很完美的一餐。

邊爐迷千祈唔好錯過不倒翁,轉天氣最啱食火鍋,無論海鮮、刺身或配靚牛,全部都係優質、時令食材,令人垂涎欲滴,食指大動,下次再來幫襯!

慶祝紀念
生日