2022-07-02
1916 瀏覽
🥣杏汁豬肺湯 $80/位好推薦呢個湯😋非常真材實料,湯底味道香濃,仲有南北杏既渣🤤入面有豬肺、菜膽、瘦肉、瑤柱絲…豬肺洗得好乾淨,完全無怪味👍🏻🦐蝦多士 $63/件好大塊既蝦多士😂蝦肉係人手剁既,肉質有彈性,配埋泰式雞醬幾香口🥰🐟雞油花雕蒸馬友 $638特別既煮法,估唔到又幾夾🧐蒸既時間掌握得岩岩好,魚肉嫩滑🤤花雕既味道好出,上面既火腿絲令味道更有層次💁🏼♀️不過個人覺得鹹左少少🤏🐔茶皇雞(半隻)$300燻味重,本身既調味比較淡,要另外點佢配既豉油🥢餐廳用既係新鮮雞,所以比出面食到既更加有雞味😂仲有埋雞心、雞肝、雞腎❤️雞肉嫩滑,但係煙燻味唔係個個鐘意🐷千層咕嚕肉 $148有別於一般既做法,呢到將五花腩片捲埋一舊先去炸😌但味道其實同出面分別唔大,無其他菜式咁驚艷😗估唔到八號風球佢都照開,不過都多得呢個風我地先有得包場☺️餐廳仲寫左張簡單粗暴既菜單比我地,都幾有儀式感😂呢到既菜式好有心機,等待都係值得既💕
🦐蝦多士 $63/件
🐟雞油花雕蒸馬友 $638