餐廳: 膳心小館
資訊:

行完黃金電腦廣場,唔想煮晚飯,一於買外賣返屋企食。唸起附近的膳心小館,佢地真係好善心,之前喺牛頭角提供免費熱飯俾區內老人家,而且食物主打少鹽少糖,理念好值得支持。見到OpenRice有唔少差評,不過我哋覺得又幾好食喎。楊州炒飯($45)難得足料,未見過$45的揚州炒飯會有咁多蝦,亦好大隻,有鍋氣,冇味精,抵食又健康。糖醋魚塊($68)好大碟,魚塊炸得有口感,肉質鮮嫩,甜酸味度適中,送揚州炒飯一流!紅豆沙糖水(送嘅)送咗兩碗紅豆沙糖水,真心多紅豆,煮得亦夠耐,起沙,唔太甜,好味!餐廳好味又抵食,兩個人都食唔晒,留返第二日再食。

楊州炒飯($45)

揚州炒飯
糖醋魚塊($68)

糖醋魚塊
紅豆沙糖水(送嘅)

紅豆沙

餐廳好味又抵食,兩個人都食唔晒,留返第二日再食。
2022-10-10
外賣自取