今日同老婆去荔枝角 D2 Place 行街,行到肚餓就見到呢間日本料理,就入去試下啦~三文魚牛油果沙律,佢個造型真係不得了,一上枱我老婆即刻"嘩"咗一聲。先試食上面脆脆嘅麵條,再試下面爽脆嘅柚子醋生菜,嘅味道好開胃。主角三文魚份量都唔少,亦都好鮮味,牛油果非常綿滑,兩樣配埋 washabi 豉油真係好滿足~海膽松葉蟹肉丼,蟹肉非常鮮甜,海膽甜得嚟好甘,味道充斥住整個口腔,超好味!再加上爽脆嘅青瓜,脆卜卜嘅蟹子配埋壽司醋飯,真係一流!浦燒厚鰻魚,厚厚嘅鰻魚配上燒汁,鰻魚有少少爽口,雖然我個人比較鍾意食"林"嘅鰻魚,但係呢個我都覺得好好味,每一口都充斥住鰻魚的香味,正~一口和牛(鹽燒),鬆化嘅牛肉,加上濃濃牛肉味,好味!日本芝士蛋糕,非常濃厚嘅芝士味,上層好似燒過,有一層薄薄嘅脆皮,呢個絕對係老婆嘅最愛~巨峰乳酸梳打,呢個一向係我哋嘅最愛,巨峰加乳酸梳打嘅味道真係令人難以抗拒!提子味波子汽水,日本汽水果然係唔同啲,提子味好香濃,超好飲~下次要再試埋佢其他嘅丼飯,食到咁飽真係要散完步先返屋企。

一口和牛(鹽燒),鬆化嘅牛肉,加上濃濃牛肉味,好味!

下次要再試埋佢其他嘅丼飯,食到咁飽真係要散完步先返屋企。