2019-12-08 832 瀏覽
今晚同老公拍拖仔,去咗屯門行街街, 雖然呢頭有好多大型嘅商場同肯定有大把好野食。但係我兩公婆就鍾意周圍逛睇下街邊有咩食多過留向商場揾食。行到甘上下,走左過去新墟,入左間好平民式既泰國餐館試下。 由於我哋太早食飯,所以冇乜客人,服務員任何選擇位置。我地叫咗一個併盤(蝦餅、春卷、雞翼、串燒。) 呢個拼盤最好味係蝦餅,好彈牙。春卷都幾特別,入面有塊火腿嘅。雞翼就肥膩咗少少,好多油。 串燒就真係一般。炭燒豬頸肉係我哋第二個菜式,好食呀!燒得好乾身,但仍有好多肉汁。再加埋自家製辣汁配答唔錯呀。至於馬拉盞炒芥蘭,就唔夠辣同埋個芡汁就重手咗少少。最後個泰式炒金邊粉,唔知點解好似黐埋一住咁,麻麻地。今晚無飲汽水,改飲青檸冰,酸酸甜甜咁,幾開胃。整體上ok嘅,價錢屬於好平,可以來幫襯下。
至於馬拉盞炒芥蘭,就唔夠辣同埋個芡汁就重手咗少少。
最後個泰式炒金邊粉,唔知點解好似黐埋一住咁,麻麻地。
今晚無飲汽水,改飲青檸冰,酸酸甜甜咁,幾開胃。
整體上ok嘅,價錢屬於好平,可以來幫襯下。
2019-12-08
10 分鐘 (堂食)