2023-11-24
喺附近游完水,近近地想食個定食,見到佢有牛舌所以特登入去試吓~我嗌嘅係午餐嘅七味炒牛舌;前菜同湯都算正常,但冇諗過個牛舌會令我食到咁難過😭首先佢嘅牛舌係切到洋蔥絲咁上,部分幼過洋蔥絲嚟炒,所以食落唔會彈牙,然後我諗佢調味太重手同炒得太耐,結果全部都乾爭爭、鞋十十,唔會係鐘意牛舌嘅人想食嘅牛舌😭辣度以我唔太食辣嚟講係少少辛苦嘅,不過有名你叫當然係辣㗎啦,好合理的,所以預咗問題係佢真係有啲鹹過頭💥,食完等車再搭咗15分鐘車,個喉嚨仲係好「拿」好鹹好「確」,真係搞唔掂🥲另外嗌咗個火灸左口魚邊壽司,口感偏彈牙加少少煙韌(食完唔記得影相sor)條魚應該好肥所以油分好高,不過可能因為比想像中燒灸得短時間,所以魚肉表面油分出咗嚟、閃令令白雪雪,只有兩小點嘅燒灸痕跡,食落好有油分但覺得冇燒過果種香,兩件要$40,有少少失望,不過都有諗過可能係驚燒太耐會影響口感、或者係自己唔熟火灸系搞笑嘅係,我忍唔住埋單果陣同侍應反映返碟牛舌嘅食後感;我話覺得好乾好鞋唔好食,點知佢覆我「冇可能㗎喎!好多人嗌㗎喎~」我真係笑咗出嚟😂
搞笑嘅係,我忍唔住埋單果陣同侍應反映返碟牛舌嘅食後感;