2005-08-30
由一門轉移陣地行過黎再談一會, 之前果晚先食完一品齋既糖水, 又諗住試新野就黎左呢間.九時幾, 一個人也沒有, 會唔會不留都係拍哂烏蠅?可能之前一門款式唔夠多, 呢餐會食飽少少, 所以一共點了六款甜品.藍莓木糠布甸: 面層是朱古力粉, 中間是三層的布甸和blueberries, 藍莓味偏少, 如果多D藍莓,同埋有D粒粒冇咁碎會更好, 不過個cost可能會高D.士多啤梨木糠布甸: 老友覺得ok.正牌木糠布甸賣相幾正宗: 老友食覺得不錯, 有水準.芒果pancake: 芒果幾厚肉, 份量也不少, 但芒果不是太強烈.楊枝甘露: 冇食但賣相幾足料, 食得過.榴槤綠茶糯米卷: 榴槤好熟, 有點像熱了的芝士般, 吃下味道強烈, 糯米皮軟滑, 雖然綠茶味給榴槤味蓋過, 但為全晚最好的一味甜品.食完又繼續吹水, 不知是否給那在外國的朋友影響到, 我竟搞了同一個gag: 把burberry 說成blueberry! 那句為是日gag句)笑聲過後, 大家各自回家, 我也要好好計劃一下將來了. -_-"是次又有另一老友請客, 今次真係睇唔到幾多$了.我們走的時候也近十一時, 開始好多人.水準可以, 九點幾都
九時幾, 一個人也沒有, 會唔會不留都係拍哂烏蠅?
士多啤梨木糠布甸: 老友覺得ok.
正牌木糠布甸賣相幾正宗: 老友食覺得不錯, 有水準.
楊枝甘露: 冇食但賣相幾足料, 食得過.
是次又有另一老友請客, 今次真係睇唔到幾多$了.
我們走的時候也近十一時, 開始好多人.
水準可以, 九點幾都幾靜, 談心好地方; 可以一試.