深水埗呢間鐵板燒性價比高,千零蚊嘅鳥海山鐵板二人套餐,竟然有齊龍蝦、鮑魚、鵝肝食,選料新鮮上乘,仲可以一邊睇住師傅精湛嘅廚藝。是日精選刺身、沙律四款時令刺身,分別有深海池魚、金目鯛、油甘魚同真鯛,每款都有額外嘅調味料點綴,我最鍾意油甘魚配搭柚子鹽嘅組合。活龍蝦師傅活用咗龍蝦膏作為醬汁,為爽彈厚實嘅龍蝦肉增添鮮味,龍蝦頭內仲有大量嘅肉,唔怕麻煩嘅一定要拆開埋嚟食!活鮑魚大大隻嘅鮑魚切片,再用牛油去炒,食落更加惹味,口感嫩滑中帶點Q彈,唔會韌到咬唔開。鵝肝多士厚厚嘅鵝肝夠晒肥美,外面金黃香脆入面軟滑入口即溶,配搭香脆嘅多士減低咗整體嘅油膩感。牛肉薄燒咁薄嘅牛肉好考師傅火候嘅掌控,牛肉可以保持嫩滑多汁,絕對要稱讚師傅嘅功力。野菜炒飯、味增湯食到最後仲有櫻花蝦炒飯同麵豉湯,熱辣辣即炒嘅炒飯粒粒分明,有豐富嘅櫻花蝦香味。
是日精選刺身、沙律

活龍蝦